Ziua Nationala a Meseriilor

Cu prilejul ZILEI NAȚIONALE A MESERIILOR, la Colegiul „Mihail Cantacuzino” Sinaia s-au desfășurat activități specifice organizate sub forma unor întâlniri cu elevii claselor a VIII-a de la școlile gimnaziale din oraș, în cadrul cărora aceștia au interactionat cu invitați din partea agenților economici locali, consilieri CJRAE, profesori și reprezentanți ai autorităților locale.

Renumitul Antonio Passarelli, Chef de talie internațională și vedetă de televiziune, a oferit auditoriului o perspectivă interesantă și personală asupra meseriei de bucătar, a demontat mituri și a oferit ponturi pentru atingerea succesului profesional, într-un dialog nonconformist și plin de umor. În calitate de reprezentant al Restaurantului „Forest” din Sinaia, maestrul a explicat responsabilitățile pe care le implică meseriile de bucătar și cea de ospătar la unul dintre cele mai bine cotate restaurante de pe Valea Prahovei și chiar din țară. Mărturiile sale au fost completate de incursiuni în meseriile de recepționer, director de hotel și CEO oferite de reprezentantul agentului economic Ioana Hotels, un renumit hotel boutique de 5 stele din Sinaia.

S-a vorbit despre importanța orientării în carieră și etapele premergătoare deciziei, a fost prezentată oferta educațională cu specializările și calificările oferite de Colegiul „Mihail Cantacuzino” punctându-se avantajele filierei tehnologice.

Programul s-a încheiat cu premierea câștigătorilor concursului de afișe cu tema „Alege-ți drumul”, coordonat de prof. Tănase Mocănescu, la care s-au înscris un număr impresionant de elevi.