Consiliul elevilor

Consiliul elevilor

CONSILIUL REPREZENTATIV AL ELEVILOR 2023-2024

Vologa Darius – PREŞEDINTE (XI B)

Berceanu-Nicolau Bogdan – VICEPREŞEDINTE (X B)

Dumitrescu Maria Cristina – VICEPREŞEDINTE (X C)

Huzui Alexia – SECRETAR (X D)

Dumitrașcu Mario – AVOCAT (XI C)

Reprezentantul elevilor în CA: Moja Ana Maria, (XIIA)

Functionarea noastra se bazeaza pe reprezentanti si o ierarhizare precisa, astfel:

1. Fiecare clasa are un sef avand scopul de a rezolva problemele interne ale clasei si de a reprezenta interesele, ideile si problemele colegilor sai in consiliul scolii (CSE).

2. Scopul Consiliului Scolar al Elevilor (CSE) este de a intreprinde actiuni la nivelul scolii si de a isi reprezenta colegii in consiliul de administratie al scolii si in consiliul judetean al elevilor prin presedintele lui. Regulamentul de ordine interioara se aproba in consiliul profesoral cu participarea cu drept de vot a reprezentantului consiliului elevilor. In alta ordine de idei, presedintele CSE este membru al Consiliului Judetean al Elevilor (CJE).

3. CJE reprezinta interesele elevilor din judet in fata inspectoratului si desfasoara activitati si proiecte de interes judetean. CJE are un presedinte care face parte din Consiliul Regional al Elevilor(CRE) si din Consiliul National al Elevilor(CNE).

4. Consiliul Regional are din nou un presedinte care devine automat si vicepresedinte al Consiliului National.

5. Consiliul National al Elevilor cuprinde presedintii a 41 de judete si 3 reprezentanti ai Municipiului Bucuresti si are din nou rolul de a coordona activitatea CJE-urilor, de a desfasura proiecte de nivel national si de a reprezenta interesul elevilor in fata Ministerului Educatiei Nationale.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.